Gume in zimska oprema za sneg

Zimske gume za zimo

Ugodne, kvalitetne in kakovostne avtomobilske gume

Dosti šoferjev odlaša z zamenjavo letnih pnevmatik za zimske in obratno. A dolgoročno s takim načinom ne prihranimo, saj letne gume niso namenjene zimskim voznim razmeram, pravtako zimske gume niso za poletne vročine, saj se gume hitreje obrabljajo in izgubljajo svoje vozne lastnosti. Nove letne pnevmatike po nižji ceni lahko kupite tudi preko spletne trgovine. Vaše pnevmatike so lahko tudi sezonsko shranjene pri servisih. Ustrezno shranjene bodo vaše pnevmatike počakale na naslednjo sezono. S tem boste prihranili čas in prostor za shrambo, pravtako pa bodo letne ali zimske gume shranjene na pravilen način.

Verjetno ste naveličani iskanja gum pri različnih dobaviteljih in si želite, da bi lahko zimske oziroma letne gume za osebna vozila, kombije ali motorna vozila enostavno kupili na enem mestu in to po izjemno ugodnih cenah? Prednost nakupovanja avtomobilskih pnevmatik na internetu je vsekakor ugodnejša cena, kot pri vulkanizerju. Imajo pa vulkanizerske delavnice prednost, da vam kupljene pnevmatike tudi namestijo, pravtako pa so dolžne prevzeti vaše stare obrabljene in dotrajane pnevmatike. Zakon o varnosti cestnega prometa (Ur. list RS št. 56/08) v 114. členu določa, da morajo biti vsa vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo in določa, da morajo imeti vozila na cestah v R Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je cestišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo predpisano zimsko opremo.

Razvoj pnevmatik oz. avtomobilskih pnevmatik so poleg izumitelja Dunlopa, nadaljevali še angleži Sinclair ter Edlin. Leta 1890 je mehanik Wilch avtomobilsko gumo razdelil na dva dela in sicer zunanji plašč ter notranjo zračnico. Nadaljni razvoj pnevmatik sta nadaljevala francoza, brata Michelin. Razvoj avtomobilske pnevmatike se je nato razvijal vzporedno z avti. Avto pnevmatika nastane s pomočjo vulkanizacije kavčuka. Končni proizvod je avtomobilska pnevmatika, ki je prožna, odporna na kemijske reakcije, spremembe vremena in zato zelo primerna za uporabo v avto industriji.

Poceni in kvalitetne avtomobilske pnevmatike

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima primerne zimske oziroma letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike poskrbijo za optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume potrebno namestiti na vsa štiri kolesa.

Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile dobre zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na razmere.

Montaža zimskih in letnih gum po najnižjih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik.

Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo izbiro.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske gume ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali si boste zagotovili nizke cene in najkakovostnejše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let.

Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ...

<< Domov